KM Torhout KM Torhout

16 Dec 2023

4 1

Competitie

KFC Voorde-Appelterre KFC Voorde-Appelterre
4' ⚽️ Mauro Devos 1-0
26' ⚽️ Amisso 1-1
59' ⚽️ Quinten Cromheecke 2-1
81' ⚽️ Jorben Vanhulle 3-1
84' ⚽️ Jorben Vanhulle 4-1

Nabeschouwing KM Torhout - KFC Voorde-Appelterre 4-1

Image

KM versloeg gisteren met duidelijke cijfers Voorde Appelterre op de velodroom en deed uiteraard een goeie zaak.

KM pakt de laatste tijd zo nu en dan zijn punten en ook gisteren was dit opnieuw het geval thuis op de velodroom en dit keer was het een driepunter. KM is hiermee reeds 3 wedstrijden op rij ongeslagen en kan zo met een iets geruster gemoed de korte winterstop ingaan. De wedstrijd begon aan een razend tempo en KM stond al na 4' op voorsprong toen Mauro Devos zich mooi vrijkapte aan de rand van de zestien en de bal mooi in het zijnetje plaatste. De wedstrijd ging heel vlug over en weer en KM vergat een tweede keer te scoren. Voorde speelde sterk en kwam dan ook verdiend via een prachtige combinatie op gelijke hoogte via Amisso. KM moest alle hens aan dek houden om de rust te bereiken met deze 1-1 score en deed dit met veel overgave. Na de rust was KM deze keer wel op de afspraak en kon het de wedstrijd volledig naar zijn hand zetten. Eerst scoorde Cromheecke na een inworp en slap verdedigend werk bij de bezoekers en daarna kon de ingevallen Vanhulle 2x een assist van Tanghe afronden waardoor KM een mooie en broodnodige overwinning kon vieren. Met deze overwinning blijft KM met een heel pak ploegen strijden voor het ontlopen van de dagradatieplaatsen. Een blik op de rangschikking leert ons dat er nog ontzettend veel ploegen in aanmerking komen voor eender welke prijs/plaats in de stand. 

KM zal zich ook niet zomaar gewonnen geven en kan reeds een eerste versterking aankondigen voor de tweede ronde. De alomgekende Felix Reuse, jarenlang kapitein en boegbeeld van Winkel Sport komt na de winterstop de rangen versterken. Later meer ...


Voorbeschouwing KM Torhout - KFC Voorde-Appelterre

Image

Morgenavond speelt KMT A zijn laatste wedstrijd voor de korte winterstop thuis op de velodroom om 19.30 uur tegen Voorde Appelterre. Ook KMT B speelt nog 1x voor de winterstop en dit ook thuis tegen Hertsberge zondagavond om 18.30 uur. De beloften spelen zelfs nog 2x thuis om te beginnen vanavond tegen Merelbeke met aftrap om 20.15 uur en dinsdag om 19.30 uur tegen Dikkelvenne.

Om met een iets geruster gemoed aan de feesttafel aan te schuiven zou het natuurlijk mooi meegenomen zijn dat KMT A morgenavond thuis tegen Voorde Appelterre een driepunter kan bijschrijven. Onze tegenstander van morgen is een nieuwkomer in de reeks en startte verrassend goed aan de competitie met 13/15. Ondertussen staat de teller op 25 punten uit 16 wedstrijden. KM verloor 2x op rij niet en een driepunter tegen Voorde Appelterre zou de situatie toch wat rooskleuriger maken. Er is trouwens ook gans het weekend kerstsfeer op de velodroom. Morgenavond kun je voor en tijdens de wedstrijd opwarmen met een jenever en je geluk beproeven via een kraslotje. Na de wedstrijd zijn er ook nog prijzen te winnen.

Zondag is er jeugdtornooi met een heuse kerstmarkt op de velodroom en eindigen we met een wedstrijd van KMT B.

Voor wat betreft de wedstrijd van KMT A zijn de volgende zaken te melden ivm A-kern:

Gekwetst en/of onbeschikbaar: Pyck, Timmerman en De Baes (allen hebben ze de groepstraining hervat), Laverge en Devos A zijn twijfelachtig

Geschorst: niemand

Geel gevaar: Andries en Pyck

Keolis