KFC Voorde-Appelterre KFC Voorde-Appelterre

10 Mar 2024

1 1

Competitie

KM Torhout KM Torhout
42' ⚽️ 1-0
64' ⚽️ Mitch Dekuyper 1-1

Nabeschouwing KFC Voorde-Appelterre - KM Torhout 1-1

Image

KM zet zijn ongeslagen reeks verder en pakt nu ook een punt op het veld van Voorde Appelterre

KM moest voor de verre verplaatsing naar Voorde Appelterre de geschorste doelman Laverge missen en zo kwam Degomme voor het eerst aan de aftrap. Al bij al kende hij weinig problemen en speelde goed mee. De eerste helft was gelijkopgaand. Voorde Appelterre bracht vaart in zijn spel en speelde nogal snel vertikaal maar op hun hobbelige veld was het technisch allemaal niet te hoogstaand. KM kreeg de eerste kans via Mitch Dekuyper die over besloot. Voorde Appelterre had veel torens in hun elftal en op elke stilstaande faze moest KM sterk verdedigen. Wanneer de verdediging iets teveel ruimte liet en te veel wijkte kon hun spits goed afdrukken maar Degomme pakte goed. KM kon vooral via de rechterflank veel dreigen en voorzetten maar telkens stond ook hun verdediging pal. Toen Voorde Appelterre opnieuw teveel ruimte kreeg om af te drukken week de bal af op een been en kon men toch de 1-0 scoren net voor de rust. KM kreeg echter nog een ultieme kans op de gelijkmaker maar de bal werd op de lat gekopt.

Na de rust had KM volledig veldoverwicht. KM combineerde vrij aardig op het moeilijk bespeelbare veld en wisselde goed van kant. Trainer Nierynck had al snel zijn 3 wissels opgebruikt maar de verse krachten speelden gretig mee en brachten diepgang. KM scoorde eerst nog uit buitenspel maar niet veel later dan toch via Mitch Dekuyper de oververdiende 1-1. KM voelde dat er meer inzat en duwde door. Het scoorde nogmaals maar weer uit buitenspel en kreeg ook daarna voldoende mogelijkheden om het uit te spelen maar ofwel stond een verdediger in de weg ofwel was de laatste pas net niet zuiver genoeg waardoor men uiteindelijk vrede moest nemen met een punt.  

Volgende zaterdag ontvangt KM thuis op de vlodroom om 19.30 uur Wetteren.


Voorbeschouwing KFC Voorde-Appelterre - KM Torhout

Image

KMT A speelt morgennamiddag op het veld van Voorde Appelterre (nabij Ninove) met aftrap om 15.00 uur. KMT B speelt ook morgennamiddag tegen St Joris en dit thuis op de Velodroom om 15.00 uur en de beloften speelden gisteravond reeds 2-2 gelijk op het veld van Wervik.

Het hoeft niet meer gezegd dat KM aan een zeer goede reeks bezig is. Echter ook de concurrenten blijven punten pakken waardoor het spannend blijft onderin. KM is zelfs al opgeklommen naar de elfde plaats in het algemene klassement en staat op de 2e plaats in het klassement na Nieuwjaar. Voortgaan op dit elan is uiteraard de bedoeling. Als je in de flow zit dan kun je er maar beter van profiteren. Daarvoor moet KM morgennamiddag de verplaatsing maken naar Voorde Appelterre, een nieuwkomer in de reeks die het zeer goed doet. Ze prijken op de zesde plaats met 38 punten, 4 meer dan KM. Echter recent lieten ze 0/9 noteren alwaar KM 9/9 pakte. Dit betekent dat er in elk geval een reeksje zal sneuvelen….

Voor wat betreft de wedstrijd in Voorde Appelterre zijn de volgende zaken te melden ivm A-kern.

Gekwetst: Pyck (niet 100% fit bevonden) en Ballegeer (Knie) zijn onbeschikbaar

Geschorst: Laverge (1/1)

Geel gevaar: Devos A, Dekuyper M, Pyck, Dumoulin, Cardon, Tanghe en Huysentruyt

Keolis