KM Torhout KM Torhout

16 Mar 2024

4 1

Competitie

RFC Wetteren RFC Wetteren
1' ⚽️ Vandekerckhove 0-1
60' ⚽️ Colin Dumoulin 1-1
64' ⚽️ Mitch Dekuyper 2-1
74' ⚽️ Mitch Dekuyper 3-1
80' ⚽️ Enzo Vandekerckhove 4-1

Nabeschouwing KM Torhout - RFC Wetteren 4-1

Image

KM neemt vlot de maat van rode lantaarn Wetteren en wint overtuigend met 4-1 nadat het al in de eerste minuut op achtervolgen aangewezen was.

KM startte inderdaad wat flauw aan de wedstrijd en gaf onnodig in de eerste minuut een hoekschop weg. Uitgerekend op die hoekschop was Guus Vandekerckhove van Wetteren sneller op de bal en hij duwde de 0-1 binnen. Geen 2’ later kreeg opnieuw hij de kans op een 0-2 voorsprong maar hij besloot voorlangs. Misschien wel het sein voor KM om wakker te worden want vanaf omstreeks de tiende minuut nam KM resoluut de wedstrijd in handen. Met enorm veel power en grinta drukte KM de tegenstander achteruit wat resulteerde in een 4 tal kansen voor KM o.a. voor Dumoulin, Devos Arthur, Dekuyper Mitch en Huysentruyt. KM kon echter niet scoren en ging rusten met een achterstand wat eigenlijk geen correcte weergave was.

Na de pauze ging KM gewoon erop en erover en alweer met enorm veel power. KM pakte uit met veel crosses en duels en kreeg opnieuw een hele resem mogelijkheden. Het was Dumoulin die de ban brak door fraai te scoren met een halve omhaal na assist van Mitch Dekuyper. Toen niet veel later hun keeper gruwelijk in de fout ging kon Mitch Dekuyper de 2-1 scoren. KM bleef gevaarlijk en Wetteren kwam er maar weinig aan te pas. Toen de opnieuw goed ingevallen Vanhulle een geslaagde dribbel uit zijn sloffen haalde kon Mitch Dekuyper zijn tweede scoren. Ook de ingevallen Vandekerkhove kon uiteindelijk nog scoren met het hoofd na een prima assist van Calvin Dekuyper.

KM krijgt zo wat extra ademruimte en klimt opnieuw op in de stand. Volgende week zaterdag komt Zelzate op bezoek en is de aftrap om 20.00 uur omdat voorafgaand een scampimaaltijd wordt geserveerd in de VIP bovenzaal van de tribune.


Voorbeschouwing KM Torhout - RFC Wetteren

Image

Vanavond neemt KMT het thuis op de Velodroom op tegen Wetteren met aftrap om 19.30 uur. KMT B speelt morgennamiddag op het veld van Heist en de beloften speelden gisteravond 1-1 thuis tegen Mandel United.

De weken van de waarheid komen stilaan in zicht voor de ploegen onderin als bovenin. Met nog 7 wedstrijden te gaan naderen we dus de ontknoping. KM mag nu zelfs 2x op rij thuis spelen, waarin het misschien definitief het verschil kan maken. Vanavond komt Wetteren op bezoek. KM verloor er nog in de heenronde met 4-1 en ook al staat Wetteren op de laatste plaats, ze bijten nog altijd fel van zich af want ook zij halen na Nieuwjaar geregeld punten waardoor ook zij, net als KM blijven geloven in een goede afloop. KM is bezig aan een sterke reeks en wil uiteraard dit zo lang mogelijk volhouden. Het maakt dat het team vol vertrouwen elke match kan aanpakken in de wetenschap dat elk punt een stap vooruit is.

Voor wat KMT A betreft zijn de volgende zaken te melden ivm A-kern:

Gekwetst De Baes is opnieuw uitgevallen op training met letsel aan zijn andere knie. We hopen met gans KM dat de diagnose die maandag zal gesteld worden niet dezelfde zal zijn als ca een jaar geleden. Verder is iedereen beschikbaar

Geschorst niemand

Geel gevaar Devos A, Dekuyper M, Dekuyper C, Pyck, Dumoulin, Cardon, Tanghe en Huysentruyt

Wedstrijdbal wordt geschonken door Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx.

 

Keolis