KM Torhout KM Torhout

11 Nov 2023

2 1

Competitie

RC Gent RC Gent
14' ⚽️ Jorben Vanhulle 1-0
48' ⚽️ Ebe Tanghe 2-0
68' ⚽️ Volckaert 2-1

Nabeschouwing KM Torhout - RC Gent 2-1

Image

KM won verdiend van RC gent met 2-1 na een vrij intense wedstrijd van het ganse team

Nochtans kon het ook anders lopen want al na 1’ krijgt Gent een grote kans met een rake kopbal. Laverge voorkomt echter met een mooie reflex de achterstand. Er werd goed gecombineerd bij beide ploegen en KM zet goed druk vooruit waardoor ook Gent het niet onder de markt krijgt om kansen te versieren. Bij een mooie uitgesponnen aanval van KM komt de bal in de zestien bij Andries die mooi aflegt voor Vanhulle en hij brengt de stand op 1-0. Een stand die KM vertrouwen geeft. KM bijt fel van zich af en krijgt via Vandekerckhove tot 2x de kans op een dubbele voorsprong maar dit lukt niet. Ook Gent toont zich en komt zeker met de rust in zicht enkele keren gevaarlijk opzetten maar de stand wijzigt niet. Net na de rust komt KM op 2-0 voorspong na opnieuw een mooie combinatie die via Vandekerckhove en Andries eindigt bij de infiltrerende Tanghe die laag schuin voor doel mooi binnenschiet. KM op rozen. Gent komt nu wat met steriele druk naar voor en KM verdedigt zijn voorsprong. Een wereldgoal vanop afstand zorgt echter voor de aansluiting. De spanning was groot en KM vergeet het af te maken. Een hardwerkende en sterk spelende Andries komt alleen voor de keeper maar mist. Gent krijgt veel stilstaande fazen maar kon niet meer scoren.

Een hardbevochten en verdiende overwinning voor KM die tot stand kwam door een team dat voor elkaar gestreden heeft tot het einde.

Volgende week zaterdag ontvangen we Zulte Waregem B op de velodroom.


Voorbeschouwing KM Torhout - RC Gent

Image

KMT A speelt morgenavond op de velodroom met aftrap om 20.00 uur thuis tegen Rc Gent. KMT B speelt ook morgenavond om 20.00 uur uit bij Damme en de beloften trappen vanavond het weekend op gang thuis op de velodroom tegen Westhoek met aftrap om 20.15 uur.

Wat KMT A betreft moet men opnieuw vol aan de bak na de nederlaag van vorige week in en tegen Wetteren. Dit keer spelen we thuis tegen RC Gent dat na een moeizame start zijn draai gevonden heeft en recent een 13/15 liet optekenen. Voor KM zijn de volgende zaken te vermelden ivm A-kern: Gekwetst: Timmerman D, De Baes en Pyck. Geschorst: Dumoulin (1/1). Geel gevaar: Ballegeer, Pyck en Huysentruyt

Keolis