KM Torhout KM Torhout

17 Feb 2024

1 1

Competitie

Olsa Brakel Olsa Brakel
14' ⚽️ Jonas Taillieu 1-0
15' ⚽️ Jonas Taillieu 1-0
16' ⚽️ Jonas Taillieu 1-0
68' ⚽️ Capelleman 1-1

Nabeschouwing KM Torhout - Olsa Brakel 1-1

Image

KM Speelt 1-1 gelijk thuis tegen Brakel en verliest opnieuw niet.

KM startte opnieuw goed aan de wedstrijd en klom al op het kwartier op voorsprong na een kopbalgoal van kapitein Taillieu op voorzet van Reuse. Er was heel wat protest bij die faze (over al dan niet bal over de lijn) waarbij hun trainer de rode kaart kreeg. Het spel werd daardoor potig en bitsig aan beide kanten waarbij er nogal wat kaarten heen en weer vielen. KM kreeg nog een kans via Dumoulin en ondertussen toonde ook Laverge zijn kunnen met een 1/1 redding.

KM ging deze keer rusten met de voorsprong. Na de pauze werd het echter teruggedrongen door een beter combinerend Brakel en KM trok zich helemaal terug. Het blok stond laag en Brakel werd dreigend en gevaarlijk. Laverge stond goed te keepen en had enkele goeie saves in huis en de verdediging stond pal maar moest zich dan toch gewonnen geven bij een ongevaarlijke trap die via het been van Reuse van richting veranderde en zo in doel verdween. Brakel duwde door en KM moest counteren. Vandekerckhove kreeg hierbij nog een kans die hij naast besloot en ook Dumoulin werd omvergeduwd in de grote rechthoek maar de scheids sloot zijn ogen. Uiteindelijk mocht KM tevreden zijn met dit punt en is de eerste missie van de Europese week geslaagd.

Woensdag om 20.00 uur komt Mandel United naar de Velodroom.  


Voorbeschouwing KM Torhout - Olsa Brakel

Image

Zowel KMT A / KMT B als de beloften spelen allemaal thuis dit weekend.

De beloften trappen deze avond het weekend op gang tegen Oudenaarde met aftrap om 20.15 uur. De A-ploeg speelt morgenavond thuis tegen Olsa Brakel met aftrap om 19.30 uur en de B-ploeg speelt zondagmiddag thuis tegen Blankenberge B met aftrap om 15.00 uur. Voorafgaand aan deze laatste wedstrijd is het opnieuw volle bak in de VIP zaal met vol au vent à volonté met frieten.

Voor wat betreft de A-ploeg wordt het een drukke week met 3 wedstrijden in 1 week tijd. Voor een voetballer en voor de supporters uiteraard superleuk. Starten doen we met de thuiswedstrijd tegen Olsa Brakel morgenavond op de velodroom. KM heeft vertrouwen getankt na Nieuwjaar met een knappe 8/15 en dit met slechts 1 thuiswedstrijd. Ter illustratie, voor Nieuwjaar had KM over de ganse eerste ronde slechts 16 punten behaald. Dus een mooi gemiddelde mogen we stellen. Olsa Brakel manifesteert zich dit seizoen vooral als een thuisploeg. Op verplaatsing kon het nog maar 1x winnen. Hopelijk kunnen onze jongens de lijn doortrekken.

Voor wat betreft de wedstrijd tegen Olsa Brakel zijn  de volgende zaken te malden ivm A-kern:

Gekwetst: Pyck

Geschorst: niemand

Geel gevaar: Laverge, Calvin Dekuyper, Ballegeer en Vanhulle

Keolis