Zulte Waregem B Zulte Waregem B

06 Apr 2024

3 0

Competitie

KM Torhout KM Torhout
7' ⚽️ Guindo 1-0
26' ⚽️ Guindo 2-0
34' ⚽️ Mauro Devos 2-0
66' ⚽️ Guindo 3-0

Nabeschouwing Zulte Waregem B - KM Torhout 3-0

Image

KM nam deze keer wel een moeizame start en zorgde er zo voor dat de jonge mannen van Zulte Waregem weinig tegenstand hadden.

KM zette weinig druk waardoor jong Essevee wel heel gemakkelijk de bal kon rondspelen. Jong Essevee, spelend met 2 A-kern spelers en met eindronde ambities combineerde vlot en met veel beweging voor de bal. Er was van in het begin dreiging en toen een goeie diepe bal na een mooie kaats iemand alleen voor doel bracht kwam Laverge te laat waardoor de ref naar de stip wees. Guindo nette zijn eerste van de avond. KM bleef jong Essevee weinig in de weg leggen maar toch had Devos Arthur kunnen scoren alleen voor de keeper, maar hij verkoos de korte hoek boven de openliggende verste hoek. Balverlies van Cardon zorgde echter voor een nieuwe penalty en opnieuw was Guindo de doelpuntenmaker. Toen ook KM een penalty kreeg na fout van hun keper op Tanghe kon Devos Mauro vanop de stip milderen maar ook hij geraakte niet voorbij de doelman. KM kwam wel in de wedstrijd en eerst Tanghe en in de rebound Pyck konden ook niet scoren na een loepzuivere kans. KM ging rusten met 2-0 achterstand niettegenstaande 3 grote mogelijkheden.

Na de rust werd KM baas en nu kreeg Vandekerckhove de bal niet voorbij de doelman van Jong Essevee. Toen ook Dekuyper Mitch half naast de bal trapte en over besloot voor een lege doelmond, schoot Km zichzelf in de voet want bij een zeldzame tegenprik was het opnieuw goalgetter Guindo die de trekker overhaalde en de bordjes op 3-0 bracht.

KM verloor verdiend, vooral omdat het te weinig geloof etaleerde vanaf het begin.

Volgende week ontvangen we zaterdag 13/4 om 19.30 uur Merelbeke op de velodroom. Algemene inkom bedraagt éénmalig 5€. Afterparty na de match met DJ Jenzzr. Alle supporters op post!


Voorbeschouwing weekend KM Torhout

Image

Na de paasonderbreking gaan KMT A en KMT B samen de rechte lijn in op zoek naar behoud in 2e amateur en promotie in 4e provinciale. KMT A moet hiervoor in een eerste van 5 wedstrijden op verplaatsing naar jong Zulte Waregem deze avond en dit al met aftrap om 18.30 uur. KMT B speelt morgen in een eerste van 4 wedstrijden ook op verplaatsing en dit bij Ruddervoorde B met aftrap om 15.00 uur.

De goede reeks van KMT A kende een abrupt einde tegen Zelzate maar KM kon 2 weken rustig toeleven naar de opdracht bij de jonge talenten van Zulte Waregem. Vorig seizoen pakte KM daar een mooie zege en ook nu zou deze zege welgekomen zijn om zo snel mogelijk zekerheid te verkrijgen over definitieve redding. Geen sinecure omdat de jonge mannen van Zulte Waregem de punten ook nog goed kunnen gebruiken met het oog op definitieve redding en eventuele deelname aan de eindronde met een wedstrijd tegen KV Mechelen B. Spanning aan beide zijden aldus.

Voor wat de wedstrijd deze avond betreft zijn de volgende zaken te melden ivm A-kern KMT:

Gekewetst: De Baes, Reuse, Dumoulin en de coach zijn ziek

Geschorst: Dekuyper Calvin 1/1

Geel gevaar: Devos A, Dekuyper Mitch, Pyck, Dumoulin en Tanghe 

Keolis