Sparta Petegem Sparta Petegem

11 Feb 2024

1 1

Competitie

KM Torhout KM Torhout
12' ⚽️ Vanborm 1-0
74' ⚽️ 1-1

Nabeschouwing Sparta Petegem - KM Torhout 1-1

Image

KM pakt opnieuw een punt op het veld van Petegem

Na de recente 6/6 moest KM opnieuw vol aan de bak en dit tegen rechtstreekse concurrent Sparta Petegem.

De wedstrijd startte aarzelend aan beide kanten want de belangen waren groot en dit resulteerde in voorzichtig spel aan beide kanten. Petegem zette geen druk en plooide ver terug waardoor KM de bovenhand had. Het was echter Laverge die als eerste aan de bak moest en een prachtig hard geplaatste vrije trap van Joye uit de benedenhoek haalde. KM drong meer aan en werd de betere ploeg. Dit resulteerde in een prima kans voor Dumoulin die onvoldoende bij een voorzet kon van Devos, een vrije kopkans voor Reuse en een kans voor Calvin Dekuyper. Wat niet mocht gebeuren gebeurde dan toch. Op slag van rust werd een bal slecht verwerkt waardoor Vanborm schuin alleen voor doel kon scoren. KM moest achtervolgen en deed dit dan ook na de rust maar vrij steriel. Petegem hield de boel goed gesloten en loerde op de omschakeling en hun stilstaande fazen. Coach Nierynck wisselde prompt 3 spelers en herschikte de ploeg. Het was uitgerekend invaller Cardon die met een scherpe voorzet thuisverdediger Maes tot een own goal dwong. KM rook bloed en duwde door maar kreeg niet echt uitgespeelde kansen waardoor het uiteindelijk 1-1 bleef.


Voorbeschouwing Sparta Petegem - KM Torhout

Image

KMT A moet na de recente 6/6 opnieuw vol aan de bak en dit morgennamiddag op het veld van Sparta Petegem met aftrap om 15.00 uur. KMT B speelt morgennamiddag thuis op de velodroom tegen Damme, ook om 15.00 uur en de beloften speelden reeds hun wedstrijd deze week op dinsdagavond in en tegen Wielsbeke en wonnen die met 2-5.

Na de recente 6/6 moet KM morgen opnieuw vol aan de bak in een regelrechte zespuntenwedstrijd op het veld van Sparta Petegem. Na Nieuwjaar ontbreekt het KM in elk geval niet aan een groot strijdershart. Eerst werd nog een punt gepakt op titelkandidaat Ninove, erna werd onverdiend verloren in Harelbeke en recent werd een 6/6 genoteerd in Gullegem en thuis tegen de andere titelkandidaat Aalst. Morgen wacht KM een duel met een rechtstreekse concurrent Sparta Petegem. Thuis eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel.

Voor wat betreft de wedstrijd van morgen kan coach Nierynck opnieuw geen beroep doen op Pyck die tegen Aalst een nieuwe blessure opliep. Verder zijn  er geen geschorsten en moeten Laverge, Vanhulle en Calvin Dekuyper opletten bij een nieuwe gele kaart.

  

Keolis