KVK Ninove KVK Ninove

06 Jan 2024

0 0

Competitie

KM Torhout KM Torhout

Nabeschouwing KVK Ninove - KM Torhout 0-0

Image

KM pakt een puntje mee op verplaatsing bij Ninove.

Ook na de korte winterstop beet KM opnieuw stevig van zich af. Het pakte op wilskracht en als team een mooi puntje op verplaatsing bij Ninove, toch één van de titelkandidaten, en verliest daarmee opnieuw niet.

KM startte met de 3 nieuwkomers en de herstelde Pyck in de basis maar had het aanvankelijk niet onder de markt. Ninove toonde zijn kwaliteiten en combineerde vlot tot aan de zestien. KM dacht vooral aan verdedigen en zette een goed blok neer. Er waren enkele omschakelmomenten voor KM maar deze werden ofwel niet goed uitgespeeld ofwel in de kiem gesmoord door de verdedigers van Ninove. Ninove daarentegen kreeg 3 goeie mogelijkheden en telkens was Laverge paraat. Hij zorgde met 2 supersaves dat KM kon rusten met 0-0.

Na de pauze kwam KM beter in de wedstrijd en was het meer gelijkopgaand. Ninove toonde zich nog altijd beter aan de bal maar kwam niet echt meer tot uitgespeelde kansen. KM kreeg via Mitch Dekuyper en Enzo Vandekerckhove een goeie mogelijkheid. Ninove nam gaandeweg meer risico en de linies werden groter. Alle invallers bij KM brachten shwung en hoop op meer maar uiteindelijk moest men ook bikkelen om het puntje vast te houden wat uiteindelijk gebeurde.   

Dat veel ploegen in de reeks sterk aan elkaar gewaagd zijn blijkt nogmaals na de resultaten van het weekend en een blik op het klassement. Het zal zaak zijn om elke week bij de les te zijn en elke week te knokken voor ieder punt.  


Voorbeschouwing KVK Ninove - KM Torhout

Image

Dit weekend komen zowel KMT A als KMT B terug in actie. Vanavond reeds speelt KMT A op het veld van Ninove met aftrap om 20.00 uur. Morgen speelt KMT B thuis op de velodroom tegen Cercle Oedelem met aftrap om 15.00 uur.

Na een korte winterstop mag KM deze avond de terugronde op gang trappen op het veld van Ninove. Ninove is één van de titelfavorieten in deze reeks maar haalde zowaar voor de winterstop in hun laatste 4 wedstrijden minder punten dan KM en verloor daarmee wat plaatsen in het klassement. KM verloor zelfs de laatste 3 wedstrijden niet en kon een mooie driepunter prikken op de laatste thuiswedstrijd tegen Voorde Appelterre. Het signaal vanuit de groep dat KM zijn vel duur zal verkopen en het sein voor het bestuur om niet bij de pakken te blijven zitten.

Bijgevolg start KM vanavond als het ware met een nieuwe gedaante aan de tweede ronde. De 3 nieuwkomers zijn speelgerechtigd en ook Ruben Pyck is hersteld van zijn blessures. Gans de KM familie kijkt uiteraard uit naar het vervolg van deze competitie en iedereen is overtuigd dat KM in deze reeks kan en wil blijven. Als de nieuwe jongens zich goed integreren en samen met de andere jongens 'one' team kunnen vormen dan kan deze groep tot veel in staat zijn.

Voor wat betreft de wedstrijd van vanavond op Ninove zijn de volgende zaken te melden ivm de A-kern:

Gekwetst: Arthur Devos (looptraining reeds opgestart) en Milan De Baes (traint reeds mee met de groep)

Geschorst: Cardon 1/1

Geel gevaar: Pyck

Keolis