KSV Oudenaarde KSV Oudenaarde

20 Apr 2024

1 0

Competitie

KM Torhout KM Torhout
36' ⚽️ Heirwegh 1-0

Nabeschouwing KSV Oudenaarde - KM Torhout 1-0

Image

KM is mathematisch zeker van een verlengd verblijf in 2e amateur en dit na een fantastische remontada na Nieuwjaar.

KM verloor gisteren weliswaar op Oudenaarde met het kleinste verschil maar niettemin kon het zijn positie veilig stellen door de resultaten van de andere teams in de reeks.

KM heeft na Nieuwjaar een prachtige reeks neergezet en ook op Oudenaarde zat er lang puntengewin in. Men had zeker het gevoel van een soort eindeseizoenswedstrijd  omdat er al een mirakel nodig was voor beide ploegen om nog te degraderen maar toch was het een op en neer gaande wedstrijd. KM kreeg 2 mogelijkheden voor de rust en ook Oudenaarde kreeg deze maar uiteindelijk was het wel Oudenaarde die ging rusten met een 1-0 voorsprong na een penalty doelpunt.

Na rust was KM op basis van balbezit de meest dreigende ploeg met de ultieme kans voor Dumoulin maar hij schoot voorlangs. Toen KM meer en meer ging drukken op zoek naar de gelijkmaker kreeg ook Oudenaarde

2 uitstekende mogelijkheden om het helemaal af te maken maar ook zij verzuimden om dit te doen waardoor de 1-0 op het bord bleef tot het einde.

Uiteindelijk bleek dit voor beide partijen een resultaat die geen invloed meer had want de concurrenten verloren hun wedstrijd waardoor zowel Oudenaarde als KM zich mogen opmaken voor een verlengd verblijf in deze mooie reeks.

Huiswerk van KM op dit gebied is zo goed als afgelopen, maar uiteindelijk bleek dat skipper Johnny Nierynck dit niet verder privé kan combineren waardoor KM op zoek moet naar een nieuwe coach om het team ook volgend seizoen te leiden. KM wil coach Nierynck uiteraard van harte danken voor het huizarenstukje en toont begrip voor de situatie.

Volgende week speelt KM zaterdagavond zijn laatste thuismatch tegen Jong Cercle op de velodroom om 20.00 uur met voorafgaand een steakfestijn in de VIP bovenzaal van de zittribune.


Voorbeschouwing KSV Oudenaarde - KM Torhout

Image

KMT A speelt vanavond op het veld van Oudenaarde met aftrap om 19.30 uur en KMT B speelt morgennamiddag op het veld van Cercle Beernem met aftrap om 15.00 uur

Na de heerlijke overwinning vorige week thuis tegen Merelbeke staat KM zowaar op de 10e plaats in het algemene klassement en op een zucht van de eerste kolom. Oudenaarde en KM hebben evenveel punten maar KM heeft een wedstrijd meer gewonnen en staat aldus een plaatsje hoger gerangschikt. Beide ploegen mogen zich aldus opmaken voor een verlengd verblijf in de reeks en kunnen ontspannen toeleven naar de wedstrijd. Supportersclub de Clubboys maken ook de verplaatsing met een supportersbus waardoor KM opnieuw goed vertegenwoordigd zal zijn zowel op als naast het veld.

Voor wat betreft de wedstrijd van KM zijn de volgende zaken te melden ivm A-kern:

Gekwetst: De Baes, Reuse, Vandekerckhove en Degomme

Geschorst: Tanghe 1/1

Geel gevaar: Ballegeer, Dekuyper Mitch, Devos Mauro, Dumoulin en Pyck

Keolis