KSV Oostkamp KSV Oostkamp

24 Feb 2024

1 2

Competitie

KM Torhout KM Torhout
12' ⚽️ Mauro Devos 1-0
32' ⚽️ Vanhaecke 1-1
90' ⚽️ Colin Dumoulin 1-2
90+6' ⚽️ 1-2

Nabeschouwing KSV Oostkamp - KM Torhout 1-2

Image

KM pakt onverhoopt 3 punten op het veld van Oostkamp na penaltythriller en 1-2 winst.

KM startte heel sterk aan de wedstrijd en was baas over het gebeuren. De ruimtes werden kort gehouden, er was veel druk op de bal, blok stond goed en er was veel ruimte in de omschakeling. KM maakte daar goed en gretig gebruik van en Dumoulin legde de bal panklaar voor Mitch Dekuyper maar hij besloot op de doelman. KM bleef doorduwen en op het kwartier trapte Mauro Devos een vrije trap op doel waar doelman Iket zich volledig op verkeek. KM verdiend op voorsprong maar weliswaar met behulp van de keeper. KM bleef de wet dicteren maar de laatste pas ontbrak telkens. Op het halfuur kon echter Vanhaecke helemaal ongehinderd binnenkoppen waardoor Oostkamp te snel terug in de match kon komen. Zij werden vanaf dan ook de betere ploeg maar uiteindelijk bleek de 1-1 ook de ruststand.

Na de pauze verwaterde de wedstrijd. KM verdedigde het punt en Oostkamp probeerde wel maar geraakte aan geen uitgespeelde kansen. Er werd gretig gewisseld en toen invaller Vanhulle volledig van de sokken werd gelopen door een onstuimige keeper Iket kreeg KM terecht een penalty. Dumoulin schoot KM terug op voorsprong. Iedereen dacht dat de buit binnen was maar dit was zonder de ref gerekend want die moest in de 95’ ook nog een penalty fluiten voor de thuisploeg. Willem besloot deze echter over doel waardoor KM dan toch de 3 punten kon meegraaien.

Volgend weekend speelt KM thuis op zaterdagavond tegen ploeg in vorm Dikkelvenne op de Velodroom met aftrap om 19:30 uur.    


Voorbeschouwing KSV Oostkamp - KM Torhout

Image

KMT A speelt vanavond de derby op het veld van Oostkamp met aftrap om 19.30 uur. KMT B moet opnieuw niet spelen want krijgt dit keer een forfaitoverwinning van Lissewege B cadeau en de beloften wonnen gisteravond met 0-2 op het veld van Roeselare.

KM sluit vanavond de drukke voetbalweek af met de derby op het veld van Oostkamp. De wedstrijden tussen Oostkamp en Torhout lokken traditioneel veel volk en vanavond zal dit niet anders zijn. KM is bezig aan zijn opmars naar boven en staat door de verdiende overwinning van woensdag en de mooie serie van 1 verliesmatch in de laatste 10 wedstrijden sedert lang net boven de bedreigde zone. Als we klassement van na Nieuwjaar zouden bekijken dan staat KM zelfs op de vijfde plaats met 5 punten minder dan Dikkelvenne en 1 punt minder dan ploegen als Aalst, Ninove en Voorde Appelterre. De schaapjes zijn echter nog lang niet op het droge en KM moet gefocust blijven om elke week punten te blijven pakken. Dit om te beginnen vanavond tegen Oostkamp en om de drukke voetbalweek goed te kunnen afsluiten. Coach Nierynck kan terug een beroep doen op de 3 geschorsten van woensdag maar ziet daarentegen wel 2 andere pionnen uitvallen.

Voor wat de wedstrijd betreft zijn volgende zaken te vermelden ivm A-kern:

Gekwetst: Reuse (spierscheur), Pyck traint voluit mee met de groep.

Geschorst: Vandekerckhove 1/1

Geel gevaar: Laverge, Cardon, Dekuyper M, Devos A

 

Keolis