KM Torhout KM Torhout

18 Nov 2023

0 3

Competitie

Zulte Waregem B Zulte Waregem B
26' ⚽️ Guindo 0-1
62' ⚽️ Guindo 0-2
78' ⚽️ 0-3

Nabeschouwing KM Torhout - Zulte Waregem B 0-3

Image

KM begon goed aan de wedstrijd tegen de jonge mannen van Zulte Waregem. ZW was technisch zeer begaafd en KM was gretig en zette hen goed onder druk. Er waren veel duels en er was veel middenveldspel. Echter als ZW onder de druk kon uitvoetballen waren ze snel, snedig en gevaarlijk. Vooral via links deden ze KM vaak pijn. Zo ook toen ze simpel de rechterkant oprolden en gemakkelijk de vrijstaande Guindo konden bereiken die genadeloos de 0-1 binnenschoot. Toen kwam er twijfel in het spel bij KM en werd ZW beter. Hun combinaties waren sneller en ze namen de bovenhand. Echter werden ze op het halfuur tot tien herleid toen Vandekerckhove van de sokken werd gelopen, alleen op weg naar doel. De vrije trap leverde niets op. KM ging rusten met 0-1 en trainer Nierynck deed na een noodgedwongen wissel voor de rust nog een extra dubbele wissel.

Na rust moest ook kapitein Taillieu al snel naar de kant en niet veel later werd het op penalty 0-2 via opnieuw Guindo. Toch was KM niet verslagen. Het probeerde en kon in de omschakeling toch wel enkele prikjes uitdelen. Vooral de kans voor Vandekerckhove had beter gemoeten en had KM weer in de match kunnen brengen. Maar uiteindelijk maakte Wulleman een wonderschone goal en werd het 0-3. KM verloor strijdend tegen een beter Zulte Waregem.

Volgende week trekken we naar Eendracht Aaalst en supportersclub De Clubboys legt een autobus in. Inschrijven kan in café Velodroom.


Voorbeschouwing KM Torhout - Zulte Waregem B

Image

KMT A speelt morgenavond opnieuw thuis op de Velodroom met aftrap zoals gebruikelijk om 19.30, dit keer tegen Jong Zulte Waregem. De wedstrijden voor KMT B en de beloften van dit weekend zijn echter afgelast wegens de overvloedige regenval.

Na de deugddoende en verdiende overwinning vorige week thuis tegen Rc Gent mag KM opnieuw thuis aantreden en dit keer tegen Zulte Waregem B. Zij begonnen aarzelend aan de competitie maar behaalden recent een 6/6 tegen respectievelijk Wetteren en Merelbeke.

Ook KM heeft vertrouwen getankt en zit duidelijk in de lift. Het belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden en gezien er weinig extra voetbal is in het weekend aldus een uitgelezen kans om KM aan het werk te zien.

Voor wat betreft de wedstrijd van morgenavond zijn de volgende zaken te melden ivm de A-kern:

Gekwetst: De Baes, Timmerman, Pyck en Degomme. Geschorst: Ballegeer (1/1). Geel gevaar: Andries, Pyck, Huysentruyt

Keolis