KM Torhout KM Torhout

04 Feb 2024

3 2

Competitie

Eendracht Aalst Eendracht Aalst
15' ⚽️ Ruben Pyck 1-0
32' ⚽️ 1-1
61' ⚽️ De Vriendt 1-2
64' ⚽️ Jonas Taillieu 2-2
67' ⚽️ Mauro Devos 3-2

Nabeschouwing KM Torhout - Eendracht Aalst 3-2

Image

Gezelligheid troef gisteren op de Velodroom in Torhout waar de troepen van Nierynck een memorabele wedstrijd speelden tegen leider Eendracht Aalst. KM won verdiend met 3-2 en voor Aalst was het eigenlijk meer lijden dan leiden want uiteindelijk verloren ze ook nog hun koppositie.

Matige opkomst bij de bezoekers, in een wel een heel aangename sfeer en veel volk in de vip met 110 eters zagen een strijdend KM. Aalst nam het balbezit voor zich maar was slordig in hun opbouw. KM bouwde ook op maar er ontbrak diepgang waardoor er eigenlijk weinig gebeurde. Toen echter op het kwartier Mauro Devos een hoekschop nam kopte Pyck de bal in de netten. Het was echter wel van korte duur want 7’ later stond de stand terug in evenwicht toen ook Mrsic op corner scoorde voor de bezoekers. KM ging rusten met 1-1.

Na de pauze was KM de betere ploeg. KM veroverde veel ballen op het middenveld, speelde goed in duel, speelde met veel grinta en was snel in de omschakeling. Toen echter een diepe bal in de rug van de verdediging belande kon De Vriendt toch de 1-2 scoren. KM was deze keer niet aangeslagen en speelde onverzettelijk. Al snel bracht kapitein Taillieu de stand weer in evenwicht na opnieuw een assist van Mauro Devos. Dezelfde Devos zette dan ook nog zelf niet veel later de velodroom in vuur en vlam met een hele knappe treffer na assist van Tanghe. KM stond zowaar terug op voorsprong. KM verdedigde met man en macht en trachtte met de snelle Vandekerckhove de klus helemaal te klaren maar uiteindelijk wijzigde de stand niet meer. Belangrijke driepunter en voor het eerst een 6/6 in competitie voor KM.

Volgende week zondag wacht de verplaatsing naar Sparta Petegem.


Voorbeschouwing van het weekend

Image

Morgen speelt KMT thuis op de velodroom tegen Eendracht Aalst. KMT B moet op bezoek naar Eendracht Brugge en de beloften wonnen hun wedstrijd gisteravond reeds op het veld van Petegem met 3-4 cijfers.

Groot bezoek morgen op de velodroom met de komst van leider Eendracht Aalst. Al het ganse seizoen zijn het woelige tijden bij de voormalige club uit eerste klasse maar niettemin staan ze wel nog altijd aan de leiding met 37 punten. KM daarentegen lijkt op de goede weg met een recente 7/12 (evenveel als tegenstander Aalst trouwens met de gedachte dat KM daarbij 3x op verplaatsing aantrad en Aalst 3x thuis). KM speelde eind november op het veld van Aalst nog een zeer verdienstelijke partij en stond toen zelfs bij de rust 0-1 voorop. Extra pigment uiteraard zijn de broers Dekuyper die het seizoen nog begonnen bij onze tegenstander en nu zullen strijden voor KM tegen hun vroegere ploeggenoten.

Het wordt ook een gezellige drukte morgenmiddag want niet alleen de bezoekers zullen in grote getale aanwezig zijn en voor de nodige sfeer zorgen, ook onze eigen supporters willen de wedstrijd niet missen met 110 ingeschreven personen voor de maaltijd vooraf. Opnieuw een bewijs dat KM leeft en zich zeker niet op voorhand zal gewonnen geven. Integendeel, de troepen van Nierynck zijn erop gebrand om voor het eerst een 6/6 neer te zetten en als het even kan een reeksje te plaatsen. 

Er zijn geen gekwetsten en geen geschorsten voor de wedstrijd. Enkel Pyck, Vanhulle en Dekuyper Calvin moeten oppassen bij een geel karton.

Keolis