KM Torhout KM Torhout

02 Mar 2024

1 0

Competitie

Dikkelvenne Dikkelvenne
77' ⚽️ Jorben Vanhulle 1-0

Nabeschouwing KM Torhout - Dikkelvenne 1-0

Image

KM pakt opnieuw 3 gouden punten en zet zijn opmars verder.

KM startte opnieuw sterk en kon vooral via de rechterflank vaak infiltreren en dreigen. Echter telkens bij de laatste pas of voorzet ontbrak de precisie. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Dikkelvenne meer en meer opzetten en had ook het meeste balbezit. KM zette een goed blok en veel druk op de man in balbezit waardoor Dikkelvenne niet echt in zijn spel kwam. KM werkte hard als team en ging rusten met een 0-0 ruststand.

Na de pauze een beetje hetzelfde spelbeeld en een tactisch steekspel waardoor de match lange tijd op slot bleef. Dikkelvenne kreeg echter 2 reuzemogelijkheden. Bij de eerste reuzekans hield Laverge KM overeind met een kattesprong op een poging van dichtbij en de tweede werd onstuimig overgeschoten door hun spits. KM ging wisselen en invaller Vanhulle kon zich laten gelden met enkele snedige pasjes. Toen hij Dumoulin lanceerde was deze eerst op de bal en werd deze laatste onderuitgehaald in de zestien door hun keeper. Vanhulle zelf zette zich achter de bal en knalde zelf de penalty staalhard tegen de touwen. KM op voorsprong. Het was nu nog een klein kwartier pompen voor KM maar opnieuw kon het team dit over de streep trekken. KM zet een puike 17/21 neer en haalt 6/6 tegen Dikkelvenne en schuift opnieuw wat op in het klassement. Volgende week zondag wacht de verplaatsing naar Voorde Appelterre.


Voorbeschouwing KM Torhout - Dikkelvenne

Image

KMT A speelt vanavond thuis tegen Dikkelvenne op de Velodroom met aftrap om 19:30 uur. KMT B speelt eveneens vanavond om 19.30 uur op het veld van Wenduine en de beloften verloren gisteravond reeds hun match thuis tegen Aalter met 2-4.

KM heeft deze week opnieuw een normale trainingsweek achter de rug en kon zich na de 7 op 9 uit de vorige 3 wedstrijden ietwat geruster voorbereiden naar de heuse topper van dit weekend tegen het ongeslagen Dikkelvenne sedert eind november. Eventjes wat cijfertjes: Dikkelvenne verloor nog maar 4x over ganse seizoen waaronder o.a. tegen KM thuis met 1-3. Dikkelvenne heeft ook de meest productieve aanval uit de reeks met 53 rozen. In het klassement na Nieuwjaar staan ze afgetekend aan de leiding met 20 op 24 met slechts 2 gelijke spelen en de laatste 5 wedstrijden haalden ze 15 op 15. KM volgt ze echter wel op de hielen want KM staat in dit klassement 3e met 15 op 25. KM verloor 1 keer en speelde 3 keer gelijk.  Het kan dus een heerlijke strijd worden op de Velodroom tussen twee ploegen in uitstekende vorm en vol zelfvertrouwen, weliswaar met tegenstrijdige belangen, tenminste als je rekening houdt met het algemeen klassement wat uiteraard de bedoeling is.

Wat KMT betreft zijn de volgende zaken te vermelden ivm A-kern:

Gekwetst: Reuse

Geschorst: niemand

Geel gevaar: Laverge, Devos A, Dekuyper M, Pyck, Dumoulin, Cardon, Tanghe en Huysentruyt

Keolis