Gullegem Gullegem

28 Jan 2024

1 3

Competitie

KM Torhout KM Torhout
6' ⚽️ Mitch Dekuyper 0-1
19' ⚽️ Shun Ballegeer 0-2
47' ⚽️ Vancraeyveldt 1-2
90+4' ⚽️ Enzo Vandekerckhove 1-3

Nabeschouwing Gullegem - KM Torhout 1-3

Image

KM pakt volle buit op veld van Gullegem!

KM startte uitstekend aan de wedstrijd. Na amper 6’ kon het via de rechterkant een vrije trap nemen en dropte Mauro Devos de bal mooi in het pak waarop Mitch Dekuyper mooi inliep en de bal in het doel trapte. KM was baas en kreeg veel ruimte om te voetballen. Toen het opnieuw de rechterkant oprolde bracht Mitch de bal voor doel. Deze werd slecht ontzet en de goed gevolgde Ballegeer legde beheerst de 0-2 in doel. Bij de volgende aanval werd het ei zo na 0-3 nadat een verdediger de bal tegen zijn eigen lat devieerde en deze met geluk in de handen van Dutoit kwam. KM zette ook een goed blok neer en Gullegem kon gen kansen versieren. Ze konden wel telkens dreigen met stilstaande fazen en op één ervan bracht Laverge goed redding op de lijn. Hij pareerde ook een mooi vluchtschot. KM ging rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na de pauze werd het warmer voor het Torhoutse doel en zeker toen Gullegem milderde via een treffer van Vancraeyveldt. Gullegem drukte door en KM verdedigde de voorsprong en loerde op de counter. De wedstrijd ging goed op en neer en KM vergat de wedstrijd af te maken met kansen voor Mitch Dekuyper, Mauro Devos, Ebe Tanghe en de ingevallen Vandekerckhove waardoor het spannend bleef en zeker met de stilstaande fazen van Gullegem. Uiteindelijk besliste dan toch Vandekerckhove de wedstrijd na een assist van Vanhulle met de 1-3 eindstand.

Volgende week zondag om 15.00 uur ontvangen we Eendracht Aalst op de velodroom.


Voorbeschouwing Gullegem - KM Torhout

Image

Na een weekje onderbreking door een winterprik wordt het dit weekend weer voetbal als usual voor de ploegen bij KM. KMT A trekt zondag naar de buren uit Gullegem met aftrap om 15.00 uur. KMT B speelt zondag thuis op de velodroom tegen Steenbrugge en de beloften spelen vanavond op het veld van Harelbeke met aftrap om 19.30 uur.

Na een weekje onderbreking moet KMT A zondag vol aan de bak in operatie redding met de verplaatsing naar Gullegem. De troepen van trainer Johnny Nierynck hebben een extra trainingsweek achter de rug waardoor ook de nieuwelingen de tijd hebben gekregen om zich verder te integreren. Gullegem verloor net als KM zijn laatste wedstrijd waardoor beide ploegen uiteraard gebrand zullen zijn op een nieuwe overwinning. De thuiswedstrijd tegen Gullegem was de eerste wedstrijd onder Nierynck en die ging onder nogal wat belangstelling verloren. Benieuwd hoe de trainer zijn troepen zal klaarstomen zondag.

Voor wat betreft deze wedstrijd zijn er geen gekwetsten en geen geschorsten. Enkel Pyck en Vanhulle riskeren een schorsing bij een gele kaart.

Keolis