Eendracht Aalst Eendracht Aalst

26 Nov 2023

3 1

Competitie

KM Torhout KM Torhout
17' ⚽️ Tibo Andries 0-1
49' ⚽️ Milinceanu 1-1
57' ⚽️ Milinceanu 2-1
83' ⚽️ De Coninck 3-1

Nabeschouwing Eendracht Aalst - KM Torhout 3-1

Image

KM verloor gisteren op het veld van de leider met 3-1 na nochtans een 0-1 voorsprong bij de rust.

KM begon opnieuw goed aan de wedstrijd tegen Aalst en zette meteen goed druk op de bal. Aalst speelde slordig op een slecht veld en kon amper dreigen. KM daarentegen speelde gretig en was goed georganiseerd. De eerste 2 kleine prikjes waren vanop afstand via Mauro Devos en Jorben Vanhulle. Echter de eerste echt goed uitgespeelde kans was ook voor KM waar Margo de inlopende Andries bediende die fraai afwerkte. Aalst kwam in het laatste kwartier wat meer in de wedstrijd met 2 mooie kansen. Eerst waren ze te verrast om af te werken en bij de tweede poging was Laverge paraat.

Na de rust werd Aalst sterker en kon KM de ruimtes moeilijker belopen. Het werd snel 1-1 en ook de 2-1 was te snel een feit. Telkens was dit Milinceanu die afwerkte. KM moest wat herschikken en kwam geleidelijk terug in de wedstrijd maar kon geen uitgespeelde kansen afdwingen tegen de beste verdediging van de reeks. Het was uiteindelijk De Coninck die de 3-1 mooi binnenkrulde en zo het verdicht velde. KM speelde een zeer verdienstelijke partij maar moest finaal toch het onderspit delven.

Volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen Sparta Petegem.


Voorbeschouwing Eendracht Aalst - KM Torhout

Image

Zondag trekt KMT A naar de leider en traditieclub Eendracht Aalst met aftrap om 15.00 uur. KMT B speelt ook op zondagnamiddag en dit op het veld van St Joris met aftrap om 14.30 uur. De beloften spelen vanavond reeds thuis op de velodroom om 20.15 uur tegen Gullegem.

KM heeft dringend nood aan punten en net nu moet men op bezoek bij de leider. Niettemin is dit voor elke voetballer een leuke wedstrijd. Aantreden in het nostalgische Pierre Cornelisstadion dat nog altijd aardig gevuld is is voor velen een wedstrijd die aangestipt wordt bij het begin van de competitie. Aalst heeft momenteel 25/39 en behaalde in hun laatste 4 wedstrijden 5/12. KM kwam vorige week echter niet zonder kleerscheuren uit de partij tegen Zulte Waregem B en zal zondag enkele titularissen moeten missen want de gekwetstenboeg is vergroot en ook Huysentruyt is geschorst. Uiteraard zal KM zich niet zomaar gewonnen geven en krijgen andere jongens de kans om zich te tonen.

Gekwetst: De Baes, Timmerman D, Pyck, Taillieu (hamstring) en Vandekerckhove (enkel)

Geschorst: Huysentruyt 1/1

Geel gevaar: Andries, Pyck

Supportersclub De Clubboys legt een supportersbus in met vertrek om 13.00 uur aan cafe de Velodroom. Men kan nog altijd inschrijven hiervoor bij Steve Boddin 0478213638.

Opgelet supporters die alleen de verplaatsing maken worden gevraagd om tickets op voorhand online te bestellen via https://eendracht-aalst.be/ticketing/wedstrijdtickets

Aankopen kan tot voor de aftrap.

Loket voor de bezoekers zal gesloten zijn op de wedstrijddag. In nood kan men nog via secretariaat maar hou rekening met lange wachtrij.

Keolis