21 Oct 2023

1 3

Competitie

KM Torhout KM Torhout
24' ⚽️ Ebe Tanghe 0-1
30' ⚽️ Van Vaerenbergh 1-1
71' ⚽️ Colin Dumoulin 1-2
75' ⚽️ Colin Dumoulin 1-3

Nabeschouwing Dikkelvenne - KM Torhout 1-3

Image

Na de hoopgevende prestatie van vorige week tegen Gullegem pakt KM ditmaal wel de overwinning onder leiding van Johnny Nierynck en dit op het veld van Dikkelvenne.

Dikkelvenne had al 5 weken niet meer verloren terwijl KM dit al 6 weken na elkaar wel had gedaan. KM was vastberaden om daar verandering in te brengen en toonde, net als de vorige weken, inzet en grinta. De thuisploeg toonde bij gelegenheid wel overwicht aan de bal maar KM zette van meetaf goed druk naar voor. Er kwamen aan beide kanten wat speldenprikken maar groot gevaar bleef uit. Vanhulle kon een keer dreigen op een afvallende bal en ook Dikkelvenne kreeg enkele mogelijkheden maar het was toch KM dat op voorsprong kwam en wel via onze youngster Ebe Tanghe, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. Hij twijfelde niet toen de bal voor zijn linker kwam en knalde hard laag binnen. KM kon echter de voorsprong niet lang vasthouden en Van Vaerenbergh bracht de thuisploeg langszij. Het was hard werken voor KM om met deze stand de rust te halen maar uiteindelijk slaagde het daarin. De zaakjes werden tactisch wat bijgesteld tijdens de rust waardoor KM iets minder hoog stond en Dikkelvenne minder dreigend werd. Een slecht inspelen van hun kant zorgde ervoor dat Dumoulin ervandoor kon gaan met de bal na duel met keeper en hij knap voor de 1-2 zorgde vanuit een hele scherpe hoek. Toen even later Vanhulle een bal via vrije trap op het hoofd van diezelfde Dumoulin legde knikte deze achterwaarts de 1-3 op het bord. Een heldhaftig KM verdedigde met man en macht zijn voorsprong. Toen Van Vaerenbergh een ultieme poging van dichtbij kon besluiten zorgde ook Laverge dat de aansluitingstreffer er niet kwam waardoor KM finaal een belangrijke en knappe zege boekte.