In Memoriam: Johan Cappelle

31/01/2024 22:05
Image

Met groot verdriet delen we mee dat Johan Cappelle van ons is heengegaan. Een trouwe supporter wiens aanwezigheid diep geworteld was in onze gemeenschap. Onze eigen Geert Deseure heeft ter nagedachtenis van Johan een ontroerend eerbetoon geschreven.

Johan was jarenlang een zeer geliefde supporter van KMT, van de jeugdteams tot het eerste elftal, en stond altijd vol passie langs de zijlijn. Zijn rol als Kerstman bij de jeugd nam hij met veel plezier en overgave op zich, altijd klaar om de feestvreugde te delen en dicht bij de mensen te zijn. Op de tribune van KMT had Johan zijn vaste stek, geliefd bij eenieder die hem kende. Zijn hart klopte niet alleen voor KMT A, maar Johan droeg ook KMT B een warm hart toe en was erbij wanneer hij kon. Van de kantine tot de Velodroom, geen hoekje was onbekend voor Johan.

Zijn inzet reikte verder dan de club; als lid van de feestcommissie van de stad stond hij altijd klaar voor een goed gesprek, of om simpelweg van het leven te genieten. Voor mij persoonlijk was Johan meer dan alleen een supporter; hij was een peetvader, een vriend, een metgezel, en vooral een levensleermeester van wie ik enorm veel heb mogen leren.

KMT verliest niet zomaar een supporter, maar een man die de club hoog in het vaandel droeg en immer positief in het leven stond.

Rust in vrede, Johan.

De begrafenis vindt plaats in de Sint-Pieterskerk op dinsdag 6 februari om 10:00 uur.

Keolis