21 Feb 2024

2 1

Competitie

Mandel United Mandel United
30' ⚽️ Quinten Cromheecke 1-0
47' ⚽️ Jules Desot 1-1
62' ⚽️ Ebe Tanghe 2-1

Nabeschouwing KM Torhout - Mandel United 2-1

Image

Gisteren stond de uitgestelde wedstrijd tegen Mandel United op het programma. De match uit de heenronde eindigde op 1-1.

De wedstrijd nam een ongelukkige aanvang voor Torhout, toen Felix Reuse - een recente aanwinst - na slechts 6 minuten het veld moest verlaten door een blessure. Zijn vervanger, Quinten Cromheecke, nam zijn plaats in.
Het eerste gedeelte van de match kende voornamelijk veel middenveldspel, maar verder weinig concrete kansen. Mandel United liet als eerste enige dreiging zien met een schot op doel en een daaropvolgende gevaarlijke hoekschop.

Er was weinig tempo in de partij, met lichte overtredingen en kleine incidenten die elkaar afwisselden. Echter, na ongeveer 20 minuten begon KM het overwicht te krijgen, ondanks het ontbreken van concrete kansen.

Desondanks kantelde het tij, met Torhout die dankzij een hoekschop de score opende - uitgerekend Quinten Cromheecke, de vervanger van Reuse, kopte de bal in doel.
Torhout ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

Meteen na rust incasseerde KM een tegengoal, een gebeurtenis die dit seizoen al te vaak is voorgevallen. Iedereen bij Torhout hield even zijn hart vast toen een prachtige trap van Mandel vanaf de middenlijn de onderkant van lat raakte. Torhout heroverde kort daarna opnieuw de leiding van de wedstrijd, met Ebe Thange die opnieuw via een hoekschop wist te scoren. Daarmee bewezen de 'jonkies' hun waarde.

Even later werd Thibau Laevens van Mandel met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor Torhout zijn voorsprong tegen 10 Mandel-spelers moest verdedigen. Maar ironisch genoeg werd ook Vanderkeckhove 10 minuten later met een (lichte) tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor beide teams met een man minder verder moesten.

Hoewel Mandel United hun druk opvoerde, hield Torhout stand en belandde uiteindelijk nooit echt meer in gevaar. Met een felbevochten zege behaalden ze dan ook de drie punten, waarmee ze in hun laatste 10 wedstrijden slechts eenmaal verloren.

De volgende uitdaging staat al gepland voor aanstaande zaterdag: de derby op Oostkamp.

Voorbeschouwing KM Torhout - Mandel United

Image

Vanavond speelt KM thuis op de Velodroom met aftrap om 20.00 uur de inhaalmatch tegen de buren uit Izegem, met name Mandel United.

Midden januari werd de thuiswedstrijd tegen Mandel United nog uitgesteld wegens de onbespeelbaarheid van het terrein en daarom moet KM vanavond midweeks aan de bak tegen de buren van Mandel United. De heenmatch eindigde onbeslist op een 1-1 gelijkspel. Ondertussen staat Mandel United mooi geparkeerd in de linkerkolom met 32 punten daar waar KM moet knokken voor elk punt en daar nu toch de laatste tijd vrij regelmatig in slaagt met slechts 1 verliespartij in de laatste 9 wedstrijden. Een extra driepunter zou natuurlijk welgekomen zijn. Maar ook Mandel met een aantal ex-spelers in alle geledingen van de club zal gebrand zijn op een driepunter na hun overwinning op het veld van Harelbeke van zondag laatstleden.