KM Torhout KM Torhout

27 Apr 2024

2 1

Competitie

Cercle Brugge U23 Cercle Brugge U23
16' ⚽️ Arthur Devos 1-0
71' ⚽️ Quinten Cromheecke 2-0
78' ⚽️ Gheerardyns 2-1

Nabeschouwing KM Torhout - Cercle Brugge U23 2-1

Image

KM zette zaterdagavond nog eens de kroon op het werk met een knappe 2-1 overwinning tegen Jong Cercle.

De wedstrijd tegen Jong Cercle kon zaterdagavond behoorlijk bekoren op de velodroom. Het werd een mooie avond en dito wedstrijd gekruid met de waarden waarvoor KM staat. Passie, grinta, druk vooruit, duels, werkkracht, winnaarsmentaliteit en kansen. Kansen in het spel over en weer maar ook kansen voor de jeugd die zich toonde aan het talrijk opgekomen publiek. Voorafgaand een bomvolle vip zaal, heerlijke maaltijd en ook nog eens ca 150 betalenden.

De spelers en staf mochten niet verzaken en deden dit dan ook niet. Cercle startte het best aan de wedstrijd maar het was KM die op voorsprong kwam door knap voorbereidend werk van debutant in de basis Sabbe die een prima voorzet afleverde waarop Arthur Devos al even mooi binnenkopte. De velodroom een eerste maal in vuur en vlam. Dezelfde Devos kreeg ook nog een tweede kans in de eerste helft maar kon niet besluiten. Jong Cercle had het lastig met de stevige aanpak van KM en moest achtervolgen. Na de rust probeerden ze met een dubbele wissel het tij te keren maar opnieuw was het KM die scoorde. Dit keer was het die andere jonkie Cromheecke die een perfect getrapte corner van Vanhulle binnenkopte. Cercle moest nu alles op alles zetten en werd agressiever en kwam 10’ voor tijd terug in de match met een knap afstandsschot van De Ridder. KM gaf achter geen krimp en boekte zo opnieuw een mooie overwinning. Na de match vele blije gezichten en een heerlijke afsluiter van uiteindelijk een seizoen die in mineur begon maar die prachtig werd afgesloten. De spelers en de staf verkregen alle lof. Op deze fundamenten kan er straks een mooie basis gebouwd worden. KM leeft!


Voorbeschouwing KM Torhout - Cercle Brugge U23

Image

Voor de ganse KM familie staat er een mooi voetbalweekend op het programma. Vanavond speelt KMT A zijn laatste thuismatch van het lopende seizoen met voorafgaand 120 eters in de VIP bovenzaal van de tribune en morgennamiddag speelt KMT B thuis ook zijn laatste match van het seizoen en dit tegen Aartrijke waar mogelijk een kampioenstitel kan gevierd worden.

Wat KMT A betreft is het vandaag aldus alweer de laatste thuismatch van het seizoen. KM is zeker van een verlengd verblijf in dezelfde reeks volgend seizoen dankzij een geweldige remontada na Nieuwjaar waar het zowaar 25 punten behaalde uit 15 wedstrijden. Slechts 6 minder dan de nieuwe kampioen Eendracht Aalst. Het kan dus vanavond vrijuit zijn kans gaan tegen Jong Cercle dat wel nog volop meestrijdt voor een plaats in de eindronde. Het belooft dus een open strijd te worden. KM ontvangt vanavond eveneens 120 gasten die voorafgaand aan de wedstrijd aanschuiven voor een steakfestijn. KM neemt vanavond ook afscheid van een aantal spelers en ook van de voltallige trainersstaf. Het bestuur van KM wil bij deze graag iedereen bedanken voor hun inzet gedurende het voorbije seizoen of meerdere voorbije seizoenen en hen uiteraard veel succes toewensen in hun nieuwe uitdaging. Once a KMT boy, always a KMT boy!

Morgennamiddag is het dan de beurt aan KMT B om ook op de velodroom met aftrap om 15.00 uur hun laatste match te spelen en dit tegen Aartrijke. KMT B heeft zijn lot niet in eigen hand maar mits winst thuis en verlies van concurrent Varsenare B op Wenduine dan kan alsnog de titel gevierd worden. Zoniet wacht hen een herkansing op promotie naar 3e provinciale via de eindronde.

Vandaag organiseert de jeugdwerking ook zijn eindeseizoenshappening op de velodroom met doorlopend de ganse dag mogelijkheid tot het verorberen van een pastabeker.

Redenen genoeg om dit weekend zeker eens af te zakken naar de velodroom!

Keolis