RC Gent RC Gent

05 May 2024

0 2

Competitie

KM Torhout KM Torhout
14' ⚽️ Mauro Devos 0-1
60' ⚽️ Colin Dumoulin 0-2

Nabeschouwing RC Gent - KM Torhout 0-2

Image

KMT A won ook de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-2 op het veld van Rc Gent en haalt daarmee na Nieuwjaar 31 punten uit 17 wedstrijden. Geen enkele ploeg doet beter!

KMT B won uiteindelijk ook van Bredene B, weliswaar na het nemen van strafschoppen maar mag zich ook opmaken voor een finale wedstrijd nu donderdag om 15.00 uur op het veld van Langemark Poelkapelle voor promotie naar 3e provinciale. De supportersclub De Clubboys leggen hiervoor een autobus in met vertrek aan de velodroom om 13.30 uur. Alle info via FB KM Torhout B.

De laatste wedstrijd van het seizoen was voor velen een uitzwaaiwedstrijd en ook op het veld was dit te merken. Het was een gezapige pot voetbal waar vooral KM nog honger toonde en uiteindelijk ook het laken naar zich toetrok na een doelpunt in elke speelhelft. In de eerste periode scoorde Mauro Devos op assist “one touch” van Vanhulle. Hij kwam alleen voor de doelman en maakte het mooi af met een klein opwippertje. Na de pauze was er een sterk omschakelmoment van KM waar Arthur Devos goed in de ruimte werd gestuurd en de voorzet tot bij Dumoulin kwam die de bal ook mooi binnenkopte.

KM boekt zo nog maar eens een zege en kon aldus het seizoen in stijl afsluiten.

Het is nu nog eventjes duimen voor die andere ploeg die nu donderdag ook de kers op de taart kan plaatsen en in hun 2e bestaansjaar al de promotie zou kunnen vieren!

Supporters nog een laatste keer met z'n alle op post!


Voorbeschouwing van het weekend

Image

We zijn alweer zover. Zondag valt het definitieve doek over de competitie in 2e amateur voor KMT A en dit op het veld van Rc Gent met aftrap om 15.00 uur. Voor KMT B begint dan ook de eindronde in 4e provinciale met als eerste hindernis de verplaatsing naar Bredene B en dit ook met aftrap om 15.00 uur.

Wat KMT A betreft mogen we gerust stellen dat het eind goed al goed is. KM begon heel moeizaam aan het seizoen en een trainerswissel drong zich op. Ook versterking aan de winterstop was noodzakelijk. Daarmee was de trein vertrokken. KM speelde een zeer sterke terugronde met op heden een mooie 28/48. Enkel Aalst (31), Dikkelvenne (31), Merelbeke (30) en Zulte Waregem (29) deden beter. We gaan zondag nog een laatste keer genieten van deze staf en dit team. Alleman verdient een dikke duim! We wensen dan ook alle spelers, trainers en medewerkers te bedanken voor hun inzet en wensen iedereen het allerbeste. KM kijkt uiteraard ook verder en blijft bouwen en investeren in de toekomst. Het aanstellen van een nieuwe coach is nu prioriteit nummer 1. Een aantal kandidaten passeerden reeds de revue, maar we nemen onze tijd om de juiste kandidaat te vinden voor het nieuwe team.

Wat KMT B betreft maakt de ontgoocheling over het missen van de titel plaats voor nieuwe ambities en dit via de eindronde. De eerste hindernis is Bredene B. Bredene eindigde 3e in hun competitie met 57 punten. Uiteraard hoopt de ganse KM familie dat ook zij hun superseizoen in schoonheid kunnen afsluiten en dit zou uiteraard met de promotie zijn, wat deze ploeg verdient en misschien ook wel nodig heeft. Dus supporters laat jullie horen. Ook de B-ploeg kan jullie steun gebruiken.

Keolis