23 Mar 2024

0 6

Competitie

KVV Zelzate KVV Zelzate
19' ⚽️ Van Wesemael 0-1
41' ⚽️ Ackx 0-2
48' ⚽️ Habbas 0-3
56' ⚽️ Deneve 0-4
64' ⚽️ Habbas 0-5
87' ⚽️ Swart 0-6

Nabeschouwing KM Torhout - KVV Zelzate 0-6

Image

Technisch sterk Zelzate speelt Torhout van het kastje naar de muur.

Torhout begon de wedstrijd met de beste kans op 1-0, maar Mauro Devos kon van dichtbij niet op doel besluiten. Het was een sterk Zelzate dat het laken naar zich toe trok. Zo kan Van Wesemael scoren op hoekschop. Daarna was Zelzate heer en meester op de Velodroom. Ze vergrootte hun voorsprong net voor rust met een doelpunt van Wolf Ackx. Meteen na rust lukte Habbas de 0-3 en zo was de veer bij KM helemaal gebroken. Deneve voegde kort voor het uur zijn tweede doelpunt van de avond toe, terwijl Donovan Habbas en Thomas Swart  de eindstand bepaalden. Zo komt er een einde aan een reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag voor KM. Binnen twee weken trekken we naar het veld van Zulte Waregem.

Voorbeschouwing KM Torhout - KVV Zelzate

Image

Sportief kondigt zich een top weekend aan voor de ganse KM familie.

Vanavond trappen de beloften dit op gang met een topper op het veld van Westhoek. Morgenavond met aftrap om 20.00 uur speelt KMT dan thuis tegen Zelzate en zondagnamiddag speelt KMT B een ware topper thuis tegen Varsenare B met aftrap om 15.00 uur. Dit mag gerust als een vooruitgeschoven titelmatch genoemd worden.

Als KMT A nu morgen ook nog zou afrekenen met Zelzate, die zich serieus heeft versterkt tijdens de wintermercato, dan lijkt het opzet van de club meer dan geslaagd want dit zou betekenen dat KM zo goed als een verlengd verblijf mag noteren in 2e amateur afdeling. Zelzate haalde ondertussen 17 punten op 33 na Nieuwjaar. KM 22. KM zit echter in de flow en hoeft niemand te vrezen. Na Nieuwjaar werd slechts 1x verloren en wees maar gerust dat de honger nog niet gestild is. Ook niet bij de supporters want opnieuw zijn er ruim 140 eters voorafgaand aan de wedstrijd.

Voor wat betreft de A-kern zijn volgende zaken te melden:

Gekwetst: Milan De Baes (opnieuw kruisband en operatie op 24/4)

Geschorst: Huysentruyt 1/1, Cardon 1/1

Geel gevaar: Devos A, Dekuyper M, Dekuyper C, Pyck, Dumoulin en Tanghe

Wedstrijdbal wordt geschonken door Garage Van Mossel - Vereenooghe

Om het weekend dan af te sluiten zou het wel eens de moeite kunnen lonen om op zondag ook af te zakken naar de velodroom. KMT B speelt dan de topper tegen Varsenare B voor de leidersplaats en misschien wel de rechtstreekse promotie. KMT B wint zowat elke wedstrijd en staat 2e in de stand met 61/69. Varsenare B staat aan de leiding met 63/69.