In Memoriam: Marc Verkeyn

24/04/2024 16:24
Image

Met diepe droefenis nemen wij afscheid van Marc Verkeyn, een gewaardeerd en toegewijd lid van KM Torhout.

Een ware pilaar in de culturele en sportieve gemeenschap van Torhout, die na een moedige strijd tegen ziekte op de campus Rembert van het AZ Delta is heengegaan. Marc, die op 6 mei zijn 74e verjaardag zou hebben gevierd, laat een onuitwisbare leegte achter in de harten van velen, met name in die van zijn geliefde echtgenote Lieve Bogaert, zijn kinderen Maaike en Arne, en zijn drie kleinkinderen.

Marc, oorspronkelijk uit Torhout, was een gepassioneerd leraar en copywriter die zich inzette voor lokale cultuur, waaronder het Taal- en Instructiecentrum TIC, de stedelijke feest- en cultuurraad, en het Museum Torhouts Aardewerk. Bovendien speelde hij een sleutelrol bij Vriendenkring Kunst Houtland (VKH), eerst als ondervoorzitter sinds 1985 en vanaf 2018 als voorzitter.

Bij KM Torhout was hij een vitaal lid bij van de feestcommissie en de leider van het team dat de VIP-ervaringen begeleidde. Hier heeft Marc een onmiskenbare invloed uitgeoefend op de manier waarop de club haar wedstrijden en evenementen organiseerde. Zijn inzet voor KM Torhout ging verder dan alleen organisatorische taken; hij was de warme gastheer die scheidsrechters bij elke thuiswedstrijd ontving, waarmee hij de club een gezicht gaf.

Hij zal hard gemist worden, uiteraard op de eerste plaats door zijn naaste verwanten. Helaas was hij al ettelijke jaren met zijn gezondheid op de sukkel. Maar ook als het fysiek minder goed met hem ging, bleef hij doorgaans optimistisch en vol drive.

Rust zacht, Marc.

De begrafenis heeft plaats op zaterdag 27 april om 10 uur in Sint Pieterskerk, Torhout.

Keolis