K.VC. Wingene - Torhout 1992 KM 1-1

K.VC. Wingene - Torhout 1992 KM 1-1

Even voorstellen:

In 1949 sloot Hoger Op Wingene zich aan bij de Belgische Voetbalbond.

Eind jaren 70 sloot in Wingene ook SK Sint-Jan Wingene zich aan bij de KBVB onder stamnummer 8606. Halverwege de jaren 90 maakten beide Wingense clubs een opgang. In 1996 pakte Sint-Jan de titel in Derde Provinciale, wat Hoger Op in 1997 nadeed. Vanaf 1997 troffen zo beide clubs elkaar in Tweede Provinciale. In 2000 promoveerde Sint-Jan naar de hoogste provinciale afdeling, maar eindigde er op een degradatieplaats.

De clubs besloten samen te gaan en in 2001 ontstond fusieclub VC Wingene. De club speelde verder in Tweede Provinciale met stamnummer 5216 van Hoger Op. Na een decennium in Tweede Provinciale haalde KVC Wingene er de titel en promoveerde zo in 2010 naar Eerste Provinciale.

Ook op het hoogste provinciale niveau haalde men meteen goede resultaten. De ploeg eindigde er het eerste seizoen op een vijfde plaats en behaalde een plaats in de eindronde. Wingene won de provinciale eindronde en mocht zo naar de interprovinciale eindronde. Na winst tegen FC Jeunesse Lorraine Arlonaise na penalty's dwong Wingene daar voor het eerst promotie af naar de nationale Vierde Klasse in 2011. 

KVC Wingene eindigde zijn eerste seizoen in Vierde Klasse echter als voorlaatste en degradeerde zo in 2012 na een seizoen weer naar Eerste Provinciale. In 2017 zou het opnieuw kampioen spelen en zo voor een tweede keer nationaal voetbal mogen spelen, dit keer in Derde Amateur. Tot op heden speelde men daar ook telkens aan de top met een derde en vijfde plaats, in het eerste seizoen werd dat bekroond met een eindrondeticket. Vorig seizoen liep dat maar net mis.

Het immer verdedigend spelend Wingene haalde voorlopig zijn vier punten thuis tegen Jong Lede 1-1 gelijk en 1-0 tegen Wolvertem-Merchtem. Op verplaatsing werd twee keer verloren van Eppegem 2-0 en Lebbeke 1-0. Het zou dus verwonderlijk zijn als het een doelpuntenfestival wordt zoals vorig jaar met die 4-3 maar daar zat de wind voor veel tussen.

De ploeg is heel erg Torhouts getint. Met trainers Parravizini en Colpaert die nog bij KM speelden. Maar ook spelers met een verleden bij KM zoals kapitein Yoeri Flederick, Karel Van Roose en Niels De Loof. En wie kent er Kjell Vanmaele niet, zoon van onze ex-speler Dominique en dan is er ook nog Gianni Lingier, broer van onze eigen speler Lennert.

Bij KM hebben we ook iemand met een verleden in Wingene. Onze doelmannentrainer Dimitri Verhulst verdedigde tot vorig seizoen nog het doel van Wingene. Zijn overgang zorgde wel voor een smet op de relaties tussen beide teams (Van je buren moet je het hebben!) Jammer dat zijn ex-club heeft geweigerd om mee te werken aan zijn transfer waardoor we hem in nood niet kunnen inschakelen als vierde doelman en hij zo enkel als doelmannentrainer kan functioneren! Laat ons dus hopen dat de ploeg hiervoor sportief weervraak neemt op het veld en de drie punten mee naar huis brengt.

Selectienieuws bij KMT:

Geschorst:      Niemand

Gekwetst:       Couwyzer,

                        Samyn en Steur zijn out voor de rest van het seizoen met beide gescheurde kruisbandletstel, beiden worden binnenkort geopereerd, waarna hen een lange revalidatie wacht

Extra:              Maandag 30/9 is er een extra oefenwedstrijd gepland tegen selectie A/B kern van Mandel United op de velodroom om 20.00 uur

Selectie:          Meeuws, Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Mestdagh, Ballegeer, Hollebeke, Vanysacker, Vanhaecke, Declercq, Degomme, Vandenbussche, Lagrou, Coppin, Vanaudenaerde, Simoens

Wegens geen internetverbinding was er geen live verslag op de wedstrijdpagina via de link kalender. Je kon wel de hoogtepunten volgen via onze facebook- en/of twitteraccount.

Wingene-KMT