KMT - R. Stade Brainois 2-1

KMT - R. Stade Brainois 2-1

De wedstrijd gebon heel gesloten, beide teams begonnen afwachtend al hadden de bezoekers wel iets meer veldoverwicht. Doelmannen bedreigen zat er echter niet meteen in.

De eerste grote kans kwam er niet iets over het half uur als Coppin een hoekschop van Declercq net over doel kopt. Bij de bezoekers was het wachten tot vijf minuten voor de rust. Doelman Meeuws moest met twee prachtige reddingen de thuisploeg overeind houden. Eerst op een schot van Belfiore en in de rebound nog eens op Sardo die daarna de bal nog ongelooflijk van dichtbij voorlangs schiet. Hier kwam KM heel goed weg.

Opschudding vlak voor affluiten voor de rust. Bij een kort genomen hoekschop gaat een voorzet rechtstreeks in doel maar een bezoekende aanvaller hinderde vanuit buitenspel het zicht van onze doelman die niet kon reageren op die bal en het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd voor buitenspel. We gaan de rust in met een brilscore.

KMT komt scherp uit de kleedkamer en Coppin kan een voorzet van Catteeuw in doel werken, 1-0. Velen dachten dat wie eerst zou scoren ook de wedstrijd zou winnen, maar daar dachten de bezoekers duidelijk anders over. Lang duurde de vreugd bij KMT echter niet want als Belfiore een voorzet kan inschieten staat het meteen terug gelijk 1-1.

Het meest vermeldenswaardige in het laatste half uur is dat het nu erg onrustig wordt op het veld met enkele gele en rode kaarten tot gevolg. Nadat de Walen in de eerste helft al een gele kaart kregen zien ze dat in de tweede helft nog twee keer gebeuren met daarbovenop zelfs nog een speler uitgesloten met een tweede gele kaart. Deliboyraz krijgt zelfs rechtstreeks rood maar een minuut later krijgt ook Thibault Degomme rechtstreeks rood voor een domme fout vlak voor de bezoekende bank. Laten we dit maar een jeugdzonde noemen.

De wedstrijd lijkt op verlengingen af te stevenen met tien tegen negen maar scheidsrechter Patrouille doet teken dat er vier minuten extra tijd volgen. En dan gebeurt het ongelooflijke, in een luchtduel kopt Catteeuw de bal op de arm van zijn tegenstander en strafschop in minuut 94. Declercq blijft ijzig kalm en schiet KMT naar de vijfde ronde volgende zondag om 16u00 op R. Franc Borains. Opnieuw een trip naar de Walen, zij schakelden Club Luik uit met 2-1 na verlengingen.

KMT won de wedstrijd maar speelde tegen een zeer sterke en stugge tegenstander, een opsteker zeker als je weet dat we nog steeds met enkele jongeren spelen die normaal niet in de A-kern zaten.

Een unieke kans dus om bij winst op het veld van een profclub uit 1A te mogen spelen, een thuiswedstrijd is uitgesloten wegens te weinig lichtsterkte want de volgende ronde is een midweek wedstrijd.

Brainois