Avanti Stekene - KMT 0-1

Avanti Stekene - KMT 0-1

Reeds na 30 seconden toont KMT dat het de wedstrijd wil winnen. Jason Neu schiet van op de zestien meter net naast de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later kapt diezelfde Neu zich goed vrij maar hij ziet zijn schot aan de eerste paal gepakt door de doelman.

Verder gaat de wedstrijd goed op en neer maar veel gevaar voor doel valt er niet meer te bespeuren. Tot op het half uur een voorzet van Neu door Van Den Bogaerde afgelegd wordt naar Christiaens maar die ziet zijn schot in de draai net naast gaan. Direct daarna een tegenaanval van Stekene maar De Rudder ziet zijn schot/voorzet voorlangs gaan. We gaan rusten met de stand waarmee we begonnen zijn.

We zijn pas twee minuten ver in de tweede helft als ook invallersdoelman Jasper Meeuws (Vanderbeken is out wegens een vingerbreuk) voor het eerst echt in actie moet komen. Na een verre inworp gaat hij goed plat gaat naar de paal op een schot van dichtbij van Mag'Kavula. Verder kwam onze doelman de hele wedstrijd nooit echt in verlegenheid.

Na tien minuten gaat een schotje van Cordie op een inworp naast, vlak daarna wordt een schot van Van Den Bogaerde nog net afgeblokt. 

Met nog twintig minuten op de klok valt dan toch het verdiende doelpunt. Een voorzet van Simoens wordt in eigen doel gelopen en meteen staat KMT op rozen. De vele meegereisde supporters gaan volledig uit de bol want zij weten dat ook Oostkamp en Wervik aan de winnende hand zijn op dat moment.

Anticlimax met nog twaalf minuten op de klok als Couwyzer zijn tweede gele en dus rode kaart voor de neus krijgt en KMT zo met tien man verder moet. Nog een klein kwartier bibberen dus voor de supporters.

Toch is het KMT dat verder blijft domineren. Hollevoet dribbelt de doelman maar wordt nog nog gecounterd door een verdediger. Met nog vier minuten op de klok een snelle tegenaanval als Coulibaly Hollevoet alweer alleen op de doelman laat afgaan maar nu ziet deze zijn bal in hoekschop gewerkt. 

Grote ontlading bij zowel spelers, staf, bestuur en supporters als de scheidsrechter drie keer op zijn fluitje blaast. Na een klein feestje met zijn allen aan de zijlijn van het veld kunnen de drie punten op de bus geladen worden. Grote euforie is er echter nog niet want volgende week moet nog gewonnen worden thuis van Zelzate. Dan pas zijn we definitief gered en hebben we het ook zelf helemaal alleen klaar gespeeld zonder hulp van anderen!

Stekene 2019-04-28