K.VC.Wingen - Torhout 1992 KM 1-1

Geen internet op de tribune van Wingene, dus ook geen live verslag, dat volgt dus later. De hoogtepunten van de wedstrijd kon je wel volgen via onze facebook- en twitteraccount.

Slecht weer met rukwinden op het ook (zoals vele in onze reeks) ongezellig stadion van KVC Wingene, gelukkig kon er wel gevoetbald worden op een goeie grasmat. De wedstrijd begon dan ook aan beide kanten slap. Na een kwartier was de eerste kans voor KM als Lagrou een bal hoog voor doel gooit en Coppin aan de tweede paal naast kopt.

Aan de overkant stuurt Vermeulen op de rechterkant kapitein Flederick door, hij kan de bal tot bij Van Roose brengen maar wordt afgeblokt en wanneer de rebound terug bij Flederick komt mikt hij de bal met binnenkant voet over de winkelhaak. Hier komt KMT goed weg.

KMT had het betere van het spel maar heeft het heel erg moeilijk om kansen te creëren. Kort voor rust krijgt Ballegeer een gele kaart als hij Van Roose foutief afstopt op het middenveld. Een kaart die later ook nog gevolgen zou hebben op het wedstrijdverloop.

We gaan rusten met een blanco score en daar konden beide ploegen wel mee leven.

In de tweede helft verwatert het spel van KMT een beetje en is de thuisploeg de betere. Dat resulteert op het uur in een tweede gele kaart voor Ballegeer als hij Hoornaert neer maait. Rood dus en KMT nog een half uur verder met tien man, de ploeg moet dus noodzakelijk iets herschikt worden.

KMT moet nu de wet van de sterkste ondergaan, Selmani stuurt een hoge bal door het centrum en Van Roose verschalkt doelman Vanderschaeghe met het achterhoofd maar gelukkig voor onze doelman gaat de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Niet veel later moet Vanderschaeghe wel gevat reageren als hij een afgeweken schot van Vandewielle van onder de lat moet duwen.

Met nog vijf minuten op de klok gebeurt het onvermijdelijke, Hoornaert stuurt de bal van op rechts voor doel en Van Roose schiet in één tijd de bal binnen, Vanderschaeghe zat er nog aan maar net niet genoeg om de bal weg te werken en de 1-0 stond op het bord. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen nu.

Maar mede door de inbreng van de uit blessure terugkerende Vanhaecke kwam er toch iets meer snelheid en gevaar in het Torhoutse spel. Dat resulteerde in een duidelijk handspel net buiten de zestien van kapitein Flederick en dus een vrije trap. Iedereen weet dat dit de laatste kans is voor KMT en dan denk je ook direct aan specialist Declercq. Hij schiet de bal laag onder de muur door en de onverhoopte gelijkmaker staat in minuut 90 op het bord, 1-1.

Einde wedstrijd denkt iedereen maar toch komt de thuisploeg nog opzetten in blessuretijd. De Loof stuurt nog een bal in de zestien, Flederick met een gelukje tot bij Van Roose maar hij ziet zijn poging van dichtbij afgeblokt door Mestdaghe en de bal boven op de dwarsligger stranden. Daarna moet Vanderschaeghe ook nog eens een mirakuleuze redding uithalen op een poging van dichtbij.

Einde 1-1, misschien wel een juiste uitslag voor deze matige wedstrijd al bracht de thuisploeg het grootste gevaar en haden ze de meeste kansen voor doel. KMT schiet niet veel op met dit gelijkspel maar kwam toch nog met opgeheven hoofd van het veld nadat het uit een geslagen positie nog terug vocht en kon gelijkmaken. Hopelijk kan dit de groep een boost geven om volgende week de eerste driepunter thuis te houden tegen Jong Lede.

WingeneKMT