Reserven Amateur A - K.FC. Mandel United 1-2

Alweer een zeer jonge ploeg op het veld bij KM die duidelijk matuurheid mist maar ook heel wat ervaring aan het opdoen is.

Het eerste half uur ging de wedstrijd zowat gelijkopgaand al waren de bezoekers iets gevaarlijker. Na vijf minuten moest doelman De Witte al van dichtbij redding brengen.

Op het half uur een eerste kans voor KM maar het schot van Rogiers ging naast. KM kon in de eerste helft voor weinig gevaar zorgen terwijl De Witte vlak voor rust alweer een puike redding uit zijn mouwen moest schudden. KM ging rusten met een gevleide 0-0 op het bord.

Na de rust kwamen de bezoekers iets scherper uit de kleedkamers. Na zes minuten werd Santens heel scherp voor doel gezet en hij schoot overhoeks binnen, 0-1. Een verdiende voorsprong op dat moment voor Mandel.

KM ging nu gretiger aanvallen en nam het heft nu volledig in handen. Maar iets na het uur leidde een snelle tegenaanval de verdubbeling van de score in als Santens via de rechterflank de bal goed voor doel bracht en Vanhuyse maar in te tikken had, meteen 0-2.

Na dat doelpunt stond er nog slechts één ploeg op het veld, de bezoekers kwamen nog nauwelijks over de helft. Eerst werd een doelpunt van Mestdagh nog afgekeurd voor buitenspel. Maar enkele minuten later kwam Rogiers op links alleen voor de doelman en hij werkte koel af, 1-2 met nog twintig minuten op de klok.

Met nog tien minuten zette KM een dolgedraaid slotoffensief in. Eerst opnieuw met Rogiers die van dichtbij op de doelman besloot. Vijf minuten later schoot Desimpel een teruggelegde bal pal op de doelman en twee minuten later deed ook Carette dat nog eens over. 

Wie dacht dat het nu wel genoeg geweest was bleef verbaasd kijken. Met nog één minuut te spelen schoot Rogiers vanuit een scherpe hoek nog eens op de buitenkant van de paal en in de allerlaatste minuut viel een perfecte lobbal van Carette tot overmaat van ramp ook nog eens op de deklat, de bal spatte terug in het veld maar niemand kon nog bij de rebound.

Een wedstrijd met twee gezichten, de bezoekers kwamen verdiend op 0-2 maar de einduitslag kon evengoed 5-2 geweest zijn!

Scherper beginnen aan de wedstrijd en de geboden kansen afwerken, dat zal dan wel het leergeld zijn dat deze jonge groep nog betaald.

ReservenMandel